Nederlands Clubkampioenschappen 2022

Op zaterdag 11 juni rond 8.00 uur vertrokken Albertina, Hilde, Ed en Nanny naar Elst (Geld.) om namens De Vier Winden deel te nemen aan het Nederlands Clubkampioenschap MCR 2022. Voor de tweede keer gehouden, de eerste keer dat wij eraan deelnamen. Er was een welkom onthaal met koffie/thee en een heleboel lekkers, waarna we rond 9.30 uur voor de eerste van 4 rondes van start gingen. Er deden 13 clubs mee met elk 4 afgevaardigden, 52 deelnemers in totaal. We speelden in een ruime en licht schoolgebouw met mogelijkheid om in de pauzes buiten de lunch of drank en versnaperingen te nuttigen. Het geheel was prima georganiseerd!

Meedoen belangrijker dan winnen?!

Dan het mahjong spelen zelf: het was geweldig leuk om weer een hele dag alleen maar te mogen mahjongen, dat vonden we alle vier. Ondanks dat we ons meer dienden te houden aan de regels van de competitiespelers, zoals: alle punten zelf tellen, niet alleen de 1e acht, werd er niet met het mes op tafel gespeeld en werd toch her en der wel geholpen. Enkele uitzonderingen daargelaten. Ondanks ons plezier in het spel en de mooie combinaties waarmee we soms wachtend spel haalden, scoorden we uiteindelijk niet geweldig. Aan het eind van de dag moesten we 12 clubs voor laten gaan, met andere woorden: we werden laatste… Vanuit het idee: “iemand moet op die plaats staan en we hebben toch leuk gespeeld” gingen we rond 6 uur terug naar Loon op Zand. Geruststellende gedachte: als winnaar word je geacht het kampioenschap van het volgend jaar te organiseren; dat hoeven wij in elk geval niet te doen.

Via de website van de organiserende club, De Gouden Draak, is hier de stand per club en individueel te downloaden. Een wat uitgebreider verslag met foto’s is te bekijken op deze pagina op de website van de mahjongbond.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2022. Bookmark de permalink.