Eind van de competitie

Op 15 mei speelden we de laatste avond van de mahjongcompetitie seizoen 2021-2022. Een kort seizoen over 15 rondes. Tussen begin november en eind januari speelden we niet in verband met coronamaatregelen.

Het was nog spannend, die laatste avond: Piet bovenaan met 34 tafelpunten, Ed daaronder met 32 en Hilde op de 3e plaats met 28 tafelpunten. Piet en Ed kwamen aan één tafel, met Francis en Nanny als medespelers. Al vrij snel was duidelijk dat Piet de wong aan zijn broek had en dat Ed het nakijken had. Met een paar keer een zelfgepakte mahjong ging Piet vol verve richting de overwinning. Aan het eind van de avond was hij de enige met pluspunten (196), Ed volgde op flinke afstand met -30 en kreeg dus 2 tafelpunten. Francis en Nanny gingen met resp. 0 en 1 tafelpunt naar huis.

De strijd om de 3e plaats bleek ook nog interessant. Hilde had geen gunstige avond, zij stond bij de laatste ronde op 0 tafelpunten, zij zou dus op 28 punten blijven staan. Op de 4e plaats stond Nel, die de avond begon met 25 tafelpunten. Voor het laatste spel was zij de succesvolste aan haar tafel, ze stond op dat moment op 4 tafelpunten, wat zou betekenen een totaal van 29 en dus zou ze met Hilde van plaats verwisselen. Tijdens het laatste spel gooide Wilma roet in het eten met een hele mooie zelfgepakte mahjong waardoor zij net 10 punten meer had dan Nel. Daarmee waren de 4 tafelpunten voor Wilma en moest Nel genoegen nemen met 2 tafelpunten. Niet genoeg om Hilde van haar derde plaats af te houden.

De drie winnaars met hun prijzen.
Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2022. Bookmark de permalink.