Afsluiting competitie 2023-2024

Echt spannend zou het niet meer worden: Marijke stond na 19 competitie-avonden stevig bovenaan de lijst, met 49 tafelpunten en maar liefst 1803 speelpunten. Wilma, op de tweede plaats met 45 tafelpunten, kon in theorie nog gelijk komen qua tafelpunten, maar qua speelpunten was het verschil onoverbrugbaar: met 659 zou zij dik 1100 punten moeten halen. Een onmogelijke opgave op één avond. – Tussendoor meldend: het hoogste aantal speelpunten behaald op één avond bedroeg dit seizoen 332 punten, behaald door Nanny in de 9e ronde! – Op de 3e plaats stond Albertina met 44 tafelpunten en 651 speelpunten. Zij zou nog op kunnen schuiven naar plaats 2. Piet, op de 4e plaats met 40 mahjongpunten en 566 speelpunten zou Albertina nog van de 3e plaats af kunnen houden. Zo begonnen we aan de laatste competitie-avond.

Om het ingewikkeld te maken waren noch Marijke, noch Albertina aanwezig om hun plaats te verdedigen. Voor Marijke geen punt, maar Albertina kon haar plaats kwijtraken, als Piet 4 tafelpunten haalde. Om dat maar gelijk duidelijk te maken: dat gebeurde niet! In het laatste spel van de avond maakte Nanny, tafelgenoot van Piet, die kans onmogelijk met een zelfgepakte mahjong, waardoor de 4 tafelpunten naar haar gingen en Piet met 2 punten naar huis moest. Wilma had, zoals ze zelf zei ‘haar avond niet”, 0 tafelpunten en -130 speelpunten. Ze bleef daarmee wel op de tweede plaats staan. Van de top 3 was zij de enige die zelf haar prijs, een bon van TerraVie, in ontvangst kon nemen. Hilde zorgde ervoor dat Albertina haar prijs zou krijgen en Nanny overhandigde de 1e prijs aan Marijke, wat als enige is vastgelegd op de gevoelige plaat.

Nanny overhandigt Marijke de eerste prijs van de competitieronde 2023-2024.

De top-tien ziet er dit seizoen als volgt uit:

De totale eindstand is hier na te lezen. Als afsluiting van het seizoen wacht ons nog het Open Loons Kampioenschap op 3 juli. Daarna starten we het seizoen van de Drie Dorpen Drive op zaterdag 31 augustus. De eerste competitieavond van het seizoen 2024-2025 is op woensdag 4 september.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2024. Bookmark de permalink.