Mahjong marathon – Editie 2024

Zaterdag 25 mei waren we te gast bij Henny en Ed Woons om onze jaarlijkse marathon te spelen. Deden we dat eerder, in de voor-corona periode, een hele nacht door, sinds vorig jaar hebben we er een twaalf-uursversie van gemaakt: van 12.00 uur ‘s middags tot 24.00 uur in de nacht. Ook leuk.

De 4 bekende teams stonden weer klaar om met elkaar de strijd aan te gaan: Team Bert (bestaande uit Bert, Loes, Wil, Pim, Nanny, Sophie en Helmi), Team Ed – ook wel bekend als D’r op en d’r over – (bestaande uit Ed, Henny, Nel, Peter, Francis, Mar en Krista), Team Hilde (bestaande uit Hilde, Albertina, Jan, Marijke, Piet en Ivonne) en Team Golden Girls (bestaande uit Nieske, Jeanne, Riny, Lilian, Lisette, Maartje en Bas). De wedstrijd werd gespeeld op 2 tafels: Tafel 1 en Tafel 2 en er was een ‘oefentafel’ waar wachtenden een potje konden spelen.

De stand na de eerste ronde gaf nog weinig prijs: Team Hilde en Team D’rop eindigden beide met 4 tafelpunten, de 2 andere teams met 3 tafelpunten. Na de tweede ronde tekende zich al iets af: 11 tafelpunten voor de Golden Girls, o.a. te danken aan de 3x zelfgepakte mahjong van Maartje…., Bert & Hilde beide 6 tafelpunten en Team Ed 5. Kleine verschuiving na ronde 3: Golden Girls nog op kop met 13 tafelpunten, Team Bert kwam op 11, Team Hilde op 10 en met Team Ed wilde het nog steeds niet erg lukken: 8 tafelpunten. Maar… nog alles was mogelijk en met een klein uurtje eetpauze gingen de spelers er weer enthousiast tegenaan. Ronde 4 begon op tafel 2 met een geweldig spel voor Wil: het Vier Grote Winden Spel (88 punten), gecombineerd met Alleen Hoek- en Troefstenen (32 punten), wat resulteerde in een score van 127 punten! Nieske was de ongelukkige die de winnende steen aangaf.

Vier Grote Winden Spel, gecombineerd met allemaal Hoek- en Troefstenen! (Foto Bert Jansen)

Na de 4e ronde was de stand toch een beetje door elkaar gehusseld: Team Bert & Team Hilde bovenaan met beide 16 punten, de Golden Girls daarachter met 14 punten en Team Ed bleef met 10 punten consequent de hekkensluiter. De laatste twee rondes beloofden spannend te worden! In de 5e ronde deden de Golden Girls het weer het best, 6 tafelpunten dit keer, Team Ed haalde er deze ronde 5, team Hilde kon 3 tafelpunten vergaren en team Bert helemaal géén. Laatste tussenstand kwam daarmee op: Team Ed 15 tafelpunten, Team Bert 16, Team Hilde 19 en de Golden Girls 20 tafelpunten. Welk team zou dit keer met de eer naar huis gaan?

In de laatste ronde haalden Team Bert en Team Golden Girls beide 6 tafelpunten, Team Ed haalde er 2 en Team Hilde lukte het deze ronde niet om punten te scoren. Daarmee werd duidelijk dat de Golden Girls met 26 punten de winnaars van deze marathon zijn geworden! Gevolgd door Team Bert op de 2e plaats met 22 punten, Team Hilde op de 3e plaats met 19 punten en Team Ed (D’r op en d’r onder??) als laatste met 17 punten.

Gefeliciteerd Golden Girls!

De eindstand
(Een deel van) het winnende team Golden Girls (foto Peter Flohr)

De complete stand is hier na te lezen.

Het was een mooie en gezellige mahjongdag, mede dankzij de gastvrijheid van Henny en Ed! Volgend jaar weer?!

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2024. Bookmark de permalink.