Drie-dorpen-drive 2023

Heel leuk om dat weer te kunnen doen, na de coronajaren: de Drie-dorpen-drive! Dit keer min of meer in het teken van ons 15-jarig bestaan: in 2008 sloten we ons officieel als mahjongclub aan bij de Nederlandse Mahjongbond.

Dank aan vertrekkende stuurgroepleden Els, Harry en Bert

We verzamelden om 12.45 uur in zaal De Bieënkorf in ‘t Maoske in De Moer. Na het welkom was daar eerst een woord van dank met blijk van waardering (bon van Terra Vie) voor de jarenlange inzet van de voormalig stuurgroepleden Harry, Els en Bert, die in het voorjaar terugtraden als stuurgroeplid. Omdat wij geen officiële vereniging zijn en nimmer ledenvergaderingen houden, moest er moment gezocht worden waarop dit gedaan kon worden en ons samenzijn voor de Drie-dorpen-drive was daarvoor heel geschikt! Bert was weliswaar afwezig, maar dank en waardering zullen hem op een ander moment bereiken.

Eerste ronde, De Moer: mahjong maken met ‘open hand’.

Om 13.00 uur was het startsein voor de 1e ronde. Er werd niet alleen gespeeld ter vermaak, maar ook ter lering, dus voor degene met het hoogst scorend ‘Open hand’-spel was een aanmoedigingsprijs in de wacht te slepen. Typisch een spel wat soms bij toeval gespeeld wordt, maar zelden doelbewust. De bedoeling was om dat nu wel te doen. De 6 punten die je ervoor krijgt moeten opgehoogd met ‘eenvoudige stenen’ of ‘allemaal chows’ of een pung draken, eigen wind etc. Zo gedaan eigenlijk! En vooral niet de laatste steen zelf pakken!! Binnen de 1 uur en 15 minuten lukte het alleen Harry om zo mahjong te maken, en nog wel een hele mooie: 22 punten. Hij mocht een setje met 3 potjes lokale jam mee naar huis nemen. Prima zaal overigens daar in ‘t Maoske, geschikt voor als we nog weer eens een uitwisselingstoernooi willen houden?

Tweede ronde, Kaatsheuvel: mahjong met ‘omkeerbare stenen’.

Daarna, voor sommigen per auto, maar de meesten per fiets, op weg naar Kaatsheuvel, naar Grand Café Du Nord in Kaatsheuvel. Het Café was Grand, maar de plek waar wij aan de 5 tafeltjes speelden hield te wensen over…. nauwelijks ruimte om de rondewissel uit te voeren! En waar laten we de drankjes? Om 15.00 uur van start voor de 2e ronde met als opdracht: mahjong maken met omkeerbare stenen. Zo’n spel waarvan vaak gezegd wordt: ‘daar denk ik nou nooit aan!’ Vandaag noodgedwongen dus wel. Dit bleek toch ingewikkeld, omdat namelijk iedereen aan tafel dit probeert te spelen, dus winden, draken, tekens en andere niet-omkeerbare stenen komen op tafel en de rest blijft netjes op de bordjes staan! Er was dan ook niemand die dit spel met een mahjong af heeft kunnen ronden. Jammer. De opdracht en de aanmoedigingsprijs van ronde 2 gingen mee naar ronde 3. Overigens aten en dronken we hier de traktatie voor ons 15-jarig bestaan; op het gebak moesten we even wachten, maar dat was alleszins de moeite waard!

Derde ronde, Loon op Zand: mahjong met ‘gemengde verspringende chows’.

Op weg naar Loon op Zand hielden de fietsers het niet helemaal droog, maar de meeste regen viel toch toen we eenmaal binnen zaten bij de ons welbekende Kiosk. De linkervleugel beneden was voor ons gereserveerd. Om 17.00 uur begonnen we daar aan de 3e ronde, met 2 opdrachten: maak mahjong met omkeerbare stenen of 3 gemengde verspringende chows. Lang verhaal kort: ook deze ronde ging de aanmoedigingsprijs voor de omkeerbare stenen er niet uit! Wel werd er 3x mahjong gehaald met gemengde verspringende chows. Florien haalde daarbij de meeste punten: 11. Ook met haar ging een setje met potjes jam mee. Even na kwart over zes sloten we de drive af. Een paar deelnemers gingen naar huis, de meesten genoten het avondeten bij De Kiosk, dus daar bleef het nog lang onrustig….

Helaas ontbreken foto’s van dit gezellige clubfestijn. Denkt u de beelden er allemaal zelf even bij?

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2023. Bookmark de permalink.