Einde zondagavondcompetitie 2022-2023

Ook de zondagavondcompetitie zit er voor dit seizoen op. Al geruime tijd was duidelijk dat Marijke ook nu weer de winnaar zou zijn en dat niemand haar meer kon inhalen. De afstand met nummer 2 op de ranglijst, Loes, bedroeg maar liefst 17 tafelpunten. Desalniettemin speelden we met onverminderd enthousiasme aan 2 tafels van 5 de laatste ronde. Voor de gelegenheid – en vanwege het mooie weer – deden we dat op het terras van De Kiosk. En omdat het kon speelden we aan een mannen- en een vrouwentafel.

De warmte kon Marijke er niet van weerhouden ook dit keer weer de sterren van de hemel te spelen. Na 4 potjes was zij met 114 punten de enige die in de plus stond. Daarna kwam de rest ook in het spel, en kwamen de standen wat meer gelijk te liggen. Voor sommigen althans. Loes had niet haar meest gelukkige avond, het lukte haar maar niet boven de 0 te komen. Aan het eind van de rit was zij de enige die met -134 alle punten voor de rest betaalde. Marijke behaalde de 4 tafelpunten. Zij eindigde met een totaal van 59 tafelpunten! De Henny Spijker wisseltrofee, de metalen vogel, vertoeft weer een jaartje in de tuin aan de Weteringstraat!

Aan de andere tafel (wat een drukte daar joh…) was Bert de gelukkige winnaar. De 4 tafelpunten waren voor hem, met 140 mahjongpunten. Peter betaalde vooral het gelag met -117 punten. Hierdoor wisselden Peter en Bert van plaats op de ranglijst. Pim wist ook pluspunten bij elkaar te sprokkelen, hij kreeg de 3 tafelpunten. Mar verzamelde 2 tafelpunten, waardoor hij van de 4e naar de 3e plaats op de ranglijst verhuisde.

De eindstand ziet er als volgt uit:

Het complete bestand van het hele seizoen is hier te bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2023. Bookmark de permalink.