Mahjongen in Oss

Het was geen geweldig groot gezelschap dat zaterdag 19 oktober om 10.30 uur in buurthuis Kortfoort aan het uitwisselingstoernooi begon. Na de koffie met overheerlijke appeltaart en cake, gingen 10 Vier Winden spelers en 10 van Schoon Spel op jacht naar een mooie spel, een snelle mahjong of gewoon proberen een ander niet aan te gooien. We speelden 3 rondes van anderhalf uur met na de eerste ronde een smakelijke en goed verzorgde lunch. Het was een gemoedelijk en ontspannen toernooi met, zoals dat gaat, wisselende successen tijdens de verschillende rondes.

Even voor de statistieken: er waren 15 vrouwelijke deelnemers en 5 mannelijke. Best bijzonder dan dat aan het eind van de rit, na 3 rondes, de eerste 4 plaatsen bezet werden door de heren, waarvan 1 bij de ‘thuisploeg’ hoorde! In zijn algemeenheid deden de Vier Winden spelers het goed want we bezetten 7 van de eerste 10 posities. Wellicht te danken aan het feit dat clubmascotte Kyra ook van de partij was?

Het lukte niemand om alle drie de rondes met 4 punten af te sluiten. Peter kwam het dichtst in de buurt: hij behaalde als enige 10 tafelpunten. De nummers 2 en 3, Piet en Kees Hermsen, behaalden meer mahjongpunten, maar bleven steken op 9 tafelpunten. Ed eindigde op plaats 4. Hieronder de eindstand en de foto van de winnaars, die allemaal een met een mooie legpuzzel naar huis gingen.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.