Een nieuwe kampioen

Terwijl de Oranje Leeuwinnen zich voorbereidden op hun wedstrijd tegen Zweden, startten wij in de bovenzaal van De Kiosk met ons eigen kampioenschap: het Open Loons Kampioenschap Mahjong. We speelden 2 rondes van 1 uur (ja, da’s inderdaad kort..), maar gelukkig met ‘potje afmaken’! Het echtpaar Mr. en Mrs. X speelde noodgedwongen mee, maar dat gaf toch ook weer kansen voor hun tafelgenoten.

Peter verdedigde zijn kampioenschap van vorig jaar, maar ‘zat niet goed in de wedstrijd’ en als je de eerste ronde niet met tafelwinst afsluit is de kans op het behalen van het kampioenschap klein. Na de eerste ronde waren er bovenaan 3 spelers met punten boven de 100: Lisette (169), Florien (156) en Nanny (108) en onderaan ook 3: Piet (-105), Riny (-105) en Lilian (-106). Verrassend dat de nummers 1 en 2 van de seizoenscompetitie nu op plaats 23 en 24 te vinden waren.

In de tweede ronde waren het Florien en Lisette die allebei weer 4 tafelpunten behaalden. Lisette deed dat met een bescheiden score van 62 mahjongpunten, Florien daarentegen pakte flink uit en won 3 van de 5 gespeelde spellen met een zelfgepakte steen: 246 mahjongpunten waren er voor haar. Een terechte kampioen 2019!

Welgemeend applaus van Kampioen 2018 voor Kampioen 2019

Hoewel we Albertina kennen als een speelster die doorgaans in de hogere regionen van de ranglijst staat, lukte het haar dit keer niet om ook maar 1 tafelpunt te vergaren. Ze moest zelfs het echtpaar X voor laten gaan. In ieder geval ging ze niet met lege handen naar huis, de Rode Lantaarn was voor haar.

Ziehier de eindstand:

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.