Mahjongdrive oftewel Drie Dorpen Drive

Goed weer, goed gezelschap, ontspannen mahjong spelen, met een fijn fietstochtje tussendoor. Dat is in één zin hoe de mahjongdrive van 22 juni jl. omschreven kan worden.

Bij Anton werd geprobeerd mahjong te maken met een noordenwind als winnende steen. Degene die dat als laatste die ronde deed, verdiende roem… en een winderig aandenken. Ed was de gelukkige, hij nam een Vietnamees fluitje mee naar huis.
Bij ‘t Maoske was de opdracht mahjong te maken en dan uit te gaan met de Westenwind als winnende steen. Dat lukte Ed en dat lukte Marijke, maar Lisette deed het als laatste. Ook voor haar de roem en een wenskaart ‘seeds in the wind’ van kunstenares Moniek Peek.
In de laatste ronde,op onze thuisbasis De Kiosk, ging het erom met de Oostenwind uit te gaan. Het werd her en der geprobeerd, maar het is niet gelukt. Niemand (of iedereen) kreeg roem. Present blijft liggen voor een volgende keer.

Aansluitend bleef een groot deel van het gezelschap eten bij De Kiosk. En het bleef nog lang rumoerig en gezellig.

Met hartelijk dank aan Ed & Henny voor het vervoeren van de spellen en de latten!

De mahjongdrive is door Peter omgedoopt tot Drie Dorpen Drive. De foto’s die hij maakte – waarvoor veel dank – zijn geplaatst op een gelijknamige pagina bij Mijn Album. Een link naar die pagina is aan de leden bekend gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.