Oase-spelers en Negen Poorten mahjongers op bezoek

Het was moeilijk om een datum te vinden en het viel niet mee om voldoende spelers bij elkaar te kregen, maar het is allebei gelukt en op zaterdag 25 mei speelden we in de – warme – bovenzaal van De Kiosk ons 12e uitwisselingstoernooi. De gasten hadden er zin in en waren al vroeg van de partij, eerder dan wij zelfs. Na het inschrijven, de koffie met overheerlijke pandan-cake uit IJsselstein en onze eigen roti kukus, begonnen we iets voor half elf aan de eerste ronde van 1 1/2 uur.

Een beurt van 252 punten!

Het gezelschap bestond uit 10 spelers uit IJsselstein, waarvan sommigen zowel van de Oase als van de Negen Poorten lid zijn, en 10 Vier Winden spelers, 5 tafels dus. Zo’n kleine bezetting hadden we nog niet eerder. Voor het spel aan tafel maakt het niet uit, een ieder deed weer haar/zijn best om als eerste met een mooie mahjong uit te gaan. In de eerste ronde was de grootste klapper voor Riny, een zelfgepakte mahjong van 76 punten (4 dichte pungen o.a.), zorgde voor een beurt-totaal van 252 punten. Daar viel voor haar tafelgenoten niet tegenop te boksen. Ieneke Marsidi ‘ontregelde’ de boel aan haar tafel door 2x zelf de winnende steen te pakken. Ook Piet Elling had het geluk van een zelfgepakte mahjong aan zijn zijde. Met resp. 341, 232 en 143 mahjongpunten stonden deze 3 bovenaan na de eerste ronde. Bert, Greet en Nanny viel de eer te beurt de onderste 3 plaatsen te bezetten. Zij zaten dan ook ieder bij een van de winnaars aan tafel…

Zelf pakken is zó lucratief…

Bert en Greet deden het in de 2e ronde beter, Bert zelfs beduidend beter: met 4x mahjong in 7 spellen, waren de 4 tafelpunten voor hem. Marijke Plasmeijer had na de eerste ronde het stokje doorgegeven aan Henny Woons. Deze bleef in hetzelfde spoor lopen en haalde, net als Marijke in de eerste ronde, 2 tafelpunten. Riny lukte het niet de vorm uit de 1e ronde vast te houden, zij haalde geen enkele keer mahjong, maar met -109 punten kreeg zij toch nog 1 tafelpunt. Piet, aan dezelfde tafel, lukte het evenmin om mahjong te maken. Achter zijn naam kwam -120 punten te staan, 0 tafelpunten dus. De winnares aan deze tafel was Marijke Hulsink, met 146 mahjongpunten, 3x zelf gepakt…. Greet eindigde ook positief en kreeg de 2 tafelpunten. In deze ronde was de klapper voor Sophie, een mahjong van 31 punten zelf gepakt en een mahjong van 48 punten zelf gepakt. Haar eindstand was 314 punten. Aan de andere tafels was nog tafelwinst voor Nel en Harry. Nel was na de 2e ronde de enige met 8 tafelpunten. Marijke stond met 6 tafelpunten op de 2e plaats en daaronder 3 mensen met 5 punten, waarvan Sophie met 283 mahjongpunten op de 3e plaats terecht was gekomen.

En dan de laatste ronde:

Of de temperatuur ons parten speelde of dat er sprake was van een middagdipje… in elk geval waren er in de laatste ronde noch hoge noch lage uitschieters. Bert deed het nog het beste met 133 mahjongpunten, daarna volgde Greet Gijsen met 117 punten. In beide gevallen weer verkregen na een paar mooie zelfgepakte mahjongs. Ed Woons, die op zijn beurt het stokje had overgenomen van Henny, zorgde voor de 4 tafelpunten aan zijn tafel en plaatste daarmee het drieschap Marijke-Henny-Ed op de 4e plaats. Ook voor Riny waren er weer 4 tafelpunten en Nanny, 1 tafelpunt en -113 mahjongpunten na 2 rondes, slaagde er dan toch in een ronde winnend af te sluiten. Nadat de wekker had geklonken en de standen waren ingevoerd, werd duidelijk dat er maar 1 echte winnaar was en dat was Nel! De enige met 10 tafelpunten en een mooi aantal van 274 mahjongpunten. De 2e plaats was voor Riny met 9 tafelpunten en 293 mahjongpunten. Marijke Hulsink eindigde als 3e met 8 tafelpunten en 153 mahjongpunten. De laatste plaats werd ingenomen door Lineke Bijlsma, die kennelijk haar dag niet had, zij gaat met 0 tafelpunten en -309 mahjongpunten naar huis, maar kreeg wel als troostprijs een mooie waaier mee.

De complete eindstand is hier na te lezen.

Als prijs voor de winnaars van de plaatsen 1, 2 en 3 had Bert gezorgd voor mooie pakketjes met streekproducten. Hieronder de gelukkige winnaars.

Riny, Nel en Marijke, blij met de winst, blij met de prijs.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.