Nederlands Kampioenschap MCR voor Recreanten

Op zaterdag 11 mei werd in Vogelenzang bij mahjongclub De Paarse Draak het Nederlands Kampioenschap MCR voor Recreanten gespeeld. Twee Vier Winden spelers deden mee: Peter en Nanny. In februari aangemeld en bedacht dit te combineren met een weekendje daar in de buurt, zodat we op de fiets aan konden komen rijden. Overigens viel dat nog tegen, met de noordenwind op kop kwamen we maar net op tijd aanrijden. De ontvangst was zeer hartelijk…. we waren compleet en konden beginnen aan de eerste van vier rondes anderhalf uur mahjongen!

Er deden 60 recreanten mee uit verschillende hoeken van het land o.a. van de ons bekende clubs De Negen Poorten uit IJsselstein en Schoon Spel uit Oss/Berghem.

Het was een leerzame dag! Nooit zeggen: ‘daar ga ik een pungetje van maken’ of iets dergelijks, maar gewoon ‘pung’, niets meer en niets minder. De steen die je uit de muur pakt en waarmee je mahjong maakt, niet eerst op je plankje zetten en daarna mahjong zeggen, want dan kan niemand controleren met welke steen je mahjong maakte, voor het geval daar extra punten voor gelden. In je hand houden dus. En dan maar tellen: alles dicht, zelf gepakt: 4 punten; allemaal chows: 2 punten; pure eenvoud: 2 punten! Ja, genoeg!

Voor mij, Nanny, was het een bijzonder gelukkige mahjongdag. In de eerste ronde begon ik met een mahjong met Alleen Hoek- en Troefstenen: 32 punten! Mooie start. De tafelwinst was in die ronde voor mij. Dat lukte ook in de 2e ronde. De 3e ronde sloot ik af met 2 punten. Na die 3e ronde waren er 3 spelers met elk 10 tafelpunten, niemand had er 12. In de 4e ronde had ik een winnend spel met Vier Verborgen Pungen: 64 punten. Mede daardoor eindigde die laatste ronde ook in winst. In totaal 14 tafelpunten en 381 mahjongpunten, goed voor de derde plaats.

Voor Peter verliep het minder gunstig: veel mooie spellen, maar net niet uit kunnen maken. Heel gezellig gespeeld, dat wel. In de laatste ronde stond hij op winst, maar gooide net voor de gong iemand anders aan, waardoor de tafelwinst naar Bregje van der Grind ging, die mede daardoor bovenaan de ranglijst kwam te staan.

Op deze pagina van de De Paarse Draak is de uitslag te lezen.

Blije winnaressen….

Het was een goed georganiseerd toernooi op een mooie locatie: het Dorpshuis, aan de rand van het dorp, met een terras in de zon voor in de pauzes. Er waren heerlijke snoeperijen en een geweldige lunch. Al met al een leuke mahjongdag.

Op de terugweg hadden we wind in de rug.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.