De kop is eraf

Met ingang van de eerste competitieavond in 2019 zijn we – op proef – afgestapt van de laddercompetitie. Ieder trekt nu bij binnenkomst een nummertje waarmee de tafel waar je speelt wordt bepaald, alsmede de windrichting waarmee je de eerste ronde begint. Het is iedere keer dus weer een verrassing tegen wie je komt te spelen, in plaats van dat de volgorde van de ranglijst wordt aangehouden. Aan het eind van de competitieronde 2018-2019 bepalen we of we dit zo houden of teruggaan naar de laddervariant.


6 februari was een unieke competitieavond! Iedereen was aanwezig

Woensdag 6 februari was een unieke avond! Alle 28 leden waren aanwezig – 7 tafels vol. Bijzonder. Dat is de afgelopen 10 jaar nooit voorgekomen, zag ik, even kort terugbladerend in het competitie-bestand tot 2009.


Mahjong in Bergen op Zoom

Vrijdag 1 februari waren Peter en Nanny in Bergen op Zoom bij 4 mahjong-geĂ¯nteresseerden, die de MCR-regels wilden leren kennen. Bij navraag bleek het niet nodig een mahjongspel mee te nemen, dat was aanwezig. En wat voor een mahjong spel! Mooie stenen, opgeborgen in een prachtig kastje met laatjes. Fijn om mee te spelen.

Het werd een heel geanimeerde bijeenkomst, met plannen om de plaatselijke seniorenvereniging te enthousiasmeren om een Mahjong-workshop te organiseren, zodat er misschien een club in Bergen op Zoom kan ontstaan. Wij hebben de nodige informatie op schrift achtergelaten, waarbij vooral de tips en trucs van de Mahjongbond: De kortste weg naar Hu, goede aanvullende informatie geeft. Voorlopig komen de Bergse mahjongers eerst nog een keer naar Loon op Zand om de finesses van het spel verder onder de knie te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2019. Bookmark de permalink.