Uitwisselingstoernooi met Schoon Spel

Zes tafels vol

Het uitwisselingstoernooi met Mahjonggezelschap Schoon Spel uit Oss/Berghem zit er weer op. Het was een mooie en gezellige mahjongdag. Er werd gespeeld aan 6 tafels, van beide clubs waren 12 spelers aanwezig.

Helaas hadden we niet op de verdeling van de toernooinummers gelet, daardoor waren er soms tafels met alléén Schoon Spel-spelers of alléén Vier Winden-spelers. Dat is jammer, wat het is juist leuk met onbekende spelers aan tafel te zitten tijdens een uitwisselingstoernooi. Door in het vervolg onze eigen spelers een even toernooinummer te laten kiezen en de gastspelers een oneven toernooinummer wordt dat voorkomen. Leermoment!

Er werden 3 rondes van elk 1,5 uur gespeeld. In de 1e ronde was de hoogste mahjong 30 punten. Zowel Ed als Lilian behaalden dat. Voor Ed was het een zelf-gepakte -> 114 punten in één beurt! Toch eindigde hij aan zijn tafel niet als eerste, dat was Franka. Na de 1e ronde stond Marlies met 156 mahjongpunten op 1, Lilian volgde op 2 met 104 punten, op 3 was Franka terug te vinden met 88 punten en op 4, 5 en 6 resp. Sjannie, Hilde en Sophie. Hekkensluiter die ronde was Albertina, een ongebruikelijke plaats voor haar. Omdat ze net oma was geworden, kreeg ze toch het applaus van de hele zaal!

Wat ligt er al? Welke steen komt op tafel?

Na de lunch, waarvoor beneden in het café voor ons tafels gereserveerd stonden, begon rond 13.15 uur ronde 2. In deze ronde behaalde Sophie de hoogste mahjong met 42 punten. Helaas gooide ze het spel erna de winnende steen voor een ander weg, daardoor kwam zij niet aan de 4 tafelpunten.

Franka was de enige die ook deze ronde 4 tafelpunten haalde, dankzij 2 mooie zelf gepakte mahjongs. Ed, Harry (beiden 111 mahjongpunten, beiden 2x uit met self-pick….), Bert, Henny en Nanny waren de anderen die tafelwinst behaalden. Tussenstand na 2 rondes: Franka op 1, Ed op 2, Bert op 3, Marlies op 4, Harry op 5. Sophie handhaafde zich op de 6e plaats. Albertina had de 24e voor de 22e plaats ingeruild. De laatste plaats was nu voor Dora.

Opperste concentratie

Na een kwartiertje pauze begon de 3e en laatste ronde. Ook deze ronde weer aardig wat self-picks, aan één tafel zelfs bij 4 van de 9 spellen. Het hoogste puntenaantal was ook nu 42, Marijke scoorde dat in het allerlaatste spel. Daarmee ontnam ze Olav zicht op de tafelwinst. Hij moest genoegen nemen met 2 tafelpunten.

Andere tafelwinnaars waren: Albertina, Agnes en Anja en ook Ed en Harry hadden de wong weer aan hun zijde. Franka lukt het deze ronde niet, zij kreeg 1 tafelpunt. Met 9 tafelpunten in totaal eindigde zij op op de 3e plaats. Plaats 1 en 2 waren respectievelijk voor Ed en Harry. Dora bleef standvastig en eindigde op de laatste plaats. De complete uitslag is hier te bekijken.

Prijswinnaars: Ed, Harry en Franka. De poedelprijs was voor Dora!

Er zijn mooie spellen gespeeld en – zoals dat gaat – soms zat het mee en soms zat het tegen. Conclusie: in vergelijking met andere uitwisselingstoernooien deden De Vier Winden spelers het met 6 spelers bij de 1e 10 heel goed dit keer!

Volgend jaar spelen we in Oss. Of Berghem!

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2018. Bookmark de permalink.