Tien jaar De Vier Winden

We vieren het eigenlijk al vanaf onze eerste mahjongmarathon september vorig jaar: dat we 10 jaar mahjongclub zijn, met officieel lidmaatschap en aangesloten bij de mahjongbond. En we blijven er trouwens mee doorgaan tot en met de 2e marathon dit jaar!

En afgelopen zaterdag (23 juni) dan onze zeer geslaagde mahjongdrive: fietsen-mahjongen-fietsen-mahjongen-fietsen-mahjongen. Wat leuk en gezellig was dat! Nu weten ze ook bij ‘t Maoske in De Moer en bij Bij Anton in Kaatsheuvel dat Loon een mahjongclub heeft. Het weer was ons goed gezind, we konden zelfs de dag eindigen op het terras.

Eerste ronde in de ‘t Maoske in De Moer

Een uur spelen is niet echt lang, aan de meeste tafels werden 5 tot 6 spellen gespeeld. Gelukkig hoorde ook ‘potje afmaken’ bij de regels van deze dag.

Hoewel het niet om de grote winstpunten ging, vielen die wel, liefst drie maal werd een drakenspel uitgespeeld, waarbij 2x zelf gepakt. Lisette, Nel en Nanny waren de gelukkigen. Lisette haalde daarmee met 307 punten het hoogste puntenaantal in één ronde.

In café Bij Anton op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

Laatste ronde op het terras van De Kiosk

En toen restte nog de eindtelling. Als het om de combinatie tafelpunten/mahjongpunten gaat was Nel de grote winnaar: 10 tafelpunten en 244 mahjongpunten. Riny had ook 10 tafelpunten en 102 mahjongpunten. Er waren 9 tafelpunten voor Jan en 75 mahjongpunten. Lisette en Nanny hadden beiden 8 tafelpunten en resp. 318 en 291 punten. Dat gaan we ook eens op competitieavonden proberen, zulke puntenaantallen…

Voor degene die het dichtst bij 10 mahjongpunten eindigde, was er een kleine attentie. Dat geluk viel Peter te beurt. Hij einde na 3 ronden met 7 punten. Met -5 was Harry daarna het dichtst bij, maar ja dat viel toch buiten de prijzen.

Vervolgens bleven velen nog ‘hangen’ en werd besloten gezamenlijk te eten. Helaas splitste het gezelschap zich om onduidelijke redenen en was er een ‘binnentafel’ en een ‘buitentafel’.

Het was een geweldig leuke 10e verjaardag.

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2018. Bookmark de permalink.