Start van het seizoen 2018-2019

Start van het seizoen
Op het moment dat dit wordt geschreven is het 29 oktober, dat wil zeggen dat het nieuwe seizoen bijna 2 maanden oud is. Veel activiteiten al weer ondernomen in die acht weken: traditiegetrouw begonnen met het Mahjongbuffet bij Jit Sing in Kaatsheuvel, op 1 september. ‘Voor de oefening’ speelden we dit keer op ‘de Verweven Straat’ en wel de 24-punten variant. Voor degene die het eerste deze combinatie behaalde was er een fles wijn. En deze kwam terecht bij Nel. Tussen de 2 rondes door konden we weer genieten van het uitgebreide, prima verzorgde buffet. Het is best fijn dat we daar in de voorkamer apart kunnen zitten, maar een beetje benauwd is het wel.

En toen! Toen was het tijd voor onze tweede mahjongmarathon. Was de eerste bedoeld als start van ons jubileumjaar, deze tweede luidde het jubileumjaar uit. De eerste editie was zo goed bevallen, dat er meer aanmeldingen waren en we dit keer tijdens sommige rondes aan 2 tafels marathon speelden, wel met 4 teams. Het tijdschema was ook een beetje aangepast: we speelden nu 10 rondes van 1,5 uur met telkens een kwartier pauze. De teamindeling was, voor zover mogelijk, gelijk gebleven aan vorig jaar. De aftrap was om 20.00 uur.

The Golden Girls, samen team Greet (ook wel Team Greet/Lisette, maar voor het gemak afgekort), winnaars van vorig jaar, waren strijdbaar en gingen ferm van start: Greet en Nieske stonden na de eerste ronde bovenaan met 6 tafelpunten, gevolgd door Piet en Krista van team Bert met 4 tafelpunten. In de tweede ronde slaagden Bert en Nanny (team Bert) erin om 6 punten binnen te halen, evenals trouwens Peter en Nel van team Ed. Team Greet bleef deze ronde op 1 tafelpunt steken. De 3e ronde was vooral succesvol voor team Hilde, waarbij Jan en Harry zorgden voor 6 tafelpunten. De 4e ronde verliep redelijk gelijkmatig, zowel team Hilde als team Bert sloten af met 4 tafelpunten. Team Ed bleef steken op 1, maar Jeanne en Riny haalden weer 5 punten binnen voor the Golden Girls. De eerste 4 rondes, tot 02.45 uur, werd aan 2 tafels gespeeld, daar werden dus steeds 14 tafelpunten per ronde verdeeld.

Deelnemers Marathon, voor zover aanwezig op zondagmorgen

De 5e ronde begon om 03.00 met de volgende tussenstand: Team Greet: 16 tafelpunten (-26 mahjongpunten), team Bert: 15 tafelpunten (+178 mahjongpunten), Team Ed: 13 tafelpunten (-78 mp) en voor Team Hilde: 12 tafelpunten en +74 mahjongpunten. Conclusie: dicht bij elkaar, niks aan de hand, nog alles is mogelijk. Tijdens de 5e en 6e ronde was het stilletjes in huis. Nanny deed voor Team Bert goede zaken in ronde 5 en Ed deed dat in ronde 6 voor Team… eh Ed. Na deze rondes: Team Bert op 1 met 20 tafelpunten, gevolgd door Team Ed, 19 punten, Team Greet 17 en Team Hilde 14 punten. Maar toen kwamen de rondes 7 en 8, met tussendoor een ontbijtje…. Dat schudde de hele boel flink op: Team Ed kwam op 25 punten, Team Hilde op 24 punten (8 tafelpunten in ronde 8!), Team Bert op 22 punten en Team Greet op 20 tafelpunten.

Tijdens de laatste 2 rondes kwamen er weer wat geïnteresseerden binnen lopen. De temperatuur in huize Flohr-Verheijen begon op te lopen…. Nieske en Lisette zorgden in ronde 9 samen voor 8 tafelpunten, wat een krachttoer. Daar tegenover konden Loes en Krista voor Team Bert maar moeizaam 1 punt binnen halen, hetzelfde gold voor Harry en Albertine voor team Hilde. Met de laatste ronde voor de boeg stond Team Ed op de 1e plaats met 29 tafelpunten (-65 mp), maar werd nadrukkelijk in de nek gehijgd door Team Greet met 28 tafelpunten (+140 mp). Team Hilde had met 25 tafelpunten (-34 mp) nog kansen, maar Team Bert kon het met 23 tafelpunten (- 41 mp) niet meer redden, want in de 10e en finale ronde werd er aan 1 tafel gespeeld, door de teamcaptains of vervanger. Ed en Hilde speelden zelf, Nanny verving Bert en Nieske speelde voor Greet. Ieder deed haar/zijn stinkende best, maar de 4 tafelpunten kunnen maar bij één persoon terechtkomen. En dat was bij Ed! Daarmee was zijn team met 33 tafelpunten en +88 mahjongpunten de absolute winnaar van onze 2e mahjongmarathon.

Team Ed, het winnende team

Team Greet eindigde op de 2e plaats met 28 tafelpunten (+46 mp), team Hilde werd 3e met 26 tafelpunten en -97 mahjongpunten. De laatste plaats was voor team Bert met 25 tafelpunten en -37 mahjongpunten. Daarmee kwam er een einde aan weer een grandioos mahjong weekend. Wordt het een blijvertje?


Inmiddels liggen er 4 competitieavonden achter ons en is er een tussenstand, met weliswaar een Woons aan kop, maar toch een andere dan we gewend zijn. Verrassend!

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2018. Bookmark de permalink.