Het Loons Kampioenschap 2018

En alweer troffen we het: mahjong op het terras! Er hadden zich 26 leden opgegeven en er waren 25 aanwezig, wie was de 26e? Omdat de lijst van inschrijvers niet aanwezig was kwamen we er niet achter. Maar ook met 25 spelers was het prima mahjongen. Aan mijn eigen tafel gebeurde het zomaar dat Henny een klein drakenspel liet lopen. Jammer, jammer, jammer. Leermomentje: voor het klein drakenspel volstaan 2 pungen draken en een sluitpaar draken!

Na de eerste ronde stond Peter bovenaan met 4 tafelpunten en 119 mahjongpunten. Andere tafelwinnaars waren Hilde, Nel, Riny, Rina en Lisette. Daarnaast waren er natuurlijk ook mensen die het niet meezat: Gerard moest in de 2e ronde -103 punten zien goed te maken. Gelijk maar verklappen dat dat helaas niet is gelukt.

In de 2e ronde was er maar één persoon die weer 4 tafelpunten behaalde en dat was ook gelijk de winnaar van de avond: Peter. Met 8 tafelpunten en 143 mahjongpunten prijkt hij bovenaan de lijst. Tweede werd Els met 6 tafelpunten en 125 mahjongpunten, de derde plek was voor Hilde (6 tafelpunten, 90 mahjongpunten. Voor Peter waren er de bloemen, de oorkonde en de wisseltrofee. De laatste overhandigd door Sophie die vorig jaar Loons Kampioen was. De complete uitslag is hier te lezen. Peter was eerder kampioen in 2016. Een lijstje met kampioenen door de jaren heen is hier beschikbaar. De rode Lantaarndrager was dit jaar Bert, die daarom de door De Kiosk beschikbaar gestelde fles wijn mee naar huis mocht nemen, aangezien de echte Rode Lantaarn verstek had laten gaan….

Traditiegetrouw was er ook een boeket voor Ed en Henny voor het organiseren van de competitie en voor Nanny voor ander georganiseer. Voor die prachtige boeketten-uit-eigen-tuin zorgen Els en Harry, waarvoor zeer veel dank!

Dit bericht is geplaatst in Clubnieuws 2018. Bookmark de permalink.