Mahjong in Loon op Zand

Mahjong is een van oorsprong Chinees gezelschapspel dat het best gespeeld kan worden met 4 spelers. Iedere speler speelt voor zich, met de bedoeling om “Mahjong” te maken.

Sinds 2004 wordt er mahjong gespeeld in De Kiosk in Loon op Zand. Per 1 januari 2008 heeft de club zich aangesloten bij de Nederlandse Mahjongbond onder de naam Mahjongclub De Vier Winden. Sedertdien wordt er onderling clubcompetitie gespeeld en wel volgens de ‘Chinese Spelregels’, officieel Mahjong Competition Rules (MCR).

Woensdagavond, mahjongavond!

Door de coronamaatregelen liggen alle activiteiten tot nader order stil!

Iedere 1e en 3e woensdag van de maand spelen we competitie voor leden in de bovenzaal van Café De Kiosk, Oranjeplein, Loon op Zand. (Tel. 0416-361621)

Iedere 2e woensdag van de maand is het vrije speelavond voor leden en belangstellenden. Dan is er de mogelijkheid om het Mahjong-spel te leren kennen en te leren spelen. We starten om 20.00 uur en zitten dan in de caféruimte van Café De Kiosk

Bij voldoende belangstelling kan op de 4e en eventueel 5e woensdag van de maand een korte mahjongcursus worden gegeven. Aanmelden daarvoor kan op de open avond, per mail naar info@mahjongclubdevierwinden.nl of telefonisch: 06.22.26.14.11.